Sac de dormit Light Down -10*
-15%
  • -15%
 
Millet

Sac de dormit Light Down -10°

Pret de baza 1.669 lei Pret 1.419 lei
Disponibilitate: 97 In stoc

sac de dormit
umplutura din puf de rata 90/10 (700cuin)
nu se poate combina

Saci de dormit cu puf

Primul pas în alegerea unui sac de dormit constă în înțelegerea ratingurilor de temperatură. Începând cu anul 2005 testarea sacilor de dormit a fost standardizată, astfel că putem compara saci de dormit de la unul sau mai mulți producători. Ratingurile de temperatură sunt următoarele: temperatura de confort, temperatura limită de confort și temperatura extremă. Aceste ratinguri se referă la temperatura ambientală, iar aceasta diferă și în funcție de condițiile în care dormim (cort, refugiu neîncălzit, cabană încălzită etc.)

Temperatura de confort reprezintă temperatura minimă ce permite un somn confortabil întins pe spate. Temperatura limită de confort reprezintă temperatura minimă ce permite un somn confortabil într-o poziție ghemuită. Temperatura extremă reprezintă temperatura la care utilizatorul este la limita hipotermiei. Utilizarea sacului de dormit la această temperatură nu este recomandată.

Cea mai relevantă temperatură este limita de confort. Mulți producători o precizează pe aceasta în numele sacilor de dormit, dar trebuie să menționăm că aceasta presupune purtarea unui strat de corp și utilizarea unei saltele sub sacul de dormit. În plus, ratingul de temperatură este doar orientativ, factori precum genul (femeile sunt mai friguroase decât bărbații), metabolismul și efortul depus, influențează limita de confort resimțită de fiecare persoană.

Sacii de dormit cu umplutură din puf sunt mai ușori și mai puțin voluminoși decât sacii sintetici echivalenți. Calitatea umpluturii din puf se măsoară în cuini. Cuin-ii redau volumul ocupat de o cantitate constantă de puf. Sacii pe care îi comercializăm sunt umpluți cu puf de înaltă calitate (700 cuin), care are și un tratament hidrofob. Datorită acestuia, sacii își păstrează capacitatea de izolare și în condiții umede.

În general, sacii pentru drumeție au o formă de mumie: sunt mai lați la umeri și mai înguști la picioare, pentru a păstra aerul cald langa corp. Comparați cu sacii dreptunghiulari, sacii mumie sunt mai călduroși, mai ușori și mai puțin voluminoși.